Isnin, 13 Oktober 2008

AMARAN BAGI URG YG SUKA MANDI MALAM


MELAKA - Amalan mandi malam boleh menyebabkan lumpuh!

Mungkin ramai yang tidak mempercayainya dan menganggap ia hanya mitos.

Namun bagi Umar Abdul Rahman, 62, amalan mandi malam dipercayai telah menyebabkan isterinya, Asnah Yaman, 60, lumpuh seluruh badan sejak empat bulan lalu.

Menurutnya, isteri beliau mula mengamalkan mandi malam iaitu antara pukul 8 dan 9 malam setiap hari sejak enam tahun lalu.

'Saya pernah menasihatkan isteri agar tidak mandi malam kerana pernah terdengar petua orang tua bahawa mandi malam tidak elok untuk kesihatan,' katanya ketika ditemui di rumahnya di Bukit Lintang di sini semalam.

Umar memberitahu, nasihatnya itu tidak diendahkan oleh isterinya itu dan beliau (isteri) terus mengamalkan mandi malam setiap hari.

'Kira-kira empat bulan lepas, secara tiba-tiba isteri saya mengadu badannya rasa lemah dan hanya berbaring di katil saja.

'Namun setelah dua hari, keadaan isteri saya masih tidak berubah lalu saya membawanya ke hospital dan disahkan lumpuh,' kata pesara tentera itu.

Beliau memberitahu, setelah isterinya lumpuh, beliau semakin yakin bahawa petua itu memang ada kebenarannya dan amalan mandi malam memang boleh mengundang pelbagai penyakit.

Ujarnya, selain boleh menyebabkan lumpuh, beliau juga percaya amalan mandi malam boleh menyebabkan seseorang itu tidak subur.

'Kepada yang suka mandi malam, saya nasihatkan agar tinggalkan amalan itu sebelum terlambat,' katanya
SO MACAM MANA SEKARANG ADA TEKEJUT...O MASIH LAGI NDA PECAYA uhuuuuu takut ku ehhhhhhhhhhhhh

THE KLIPPER

kira kami ani ala2 posterlah....thks geng....alwys keep on track....ti hardy...geng baju ah...."perisik mlm minggu uhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu"

bagi kamuh mau liat all da pic aga sja http://ok-klip.blogspot.com/ peace yoooooo

Pergi untuk kembali

wah esk 14.10.2008 kul 1.30pm....is da day ......apabila dipikirkan macam nda pecayalah....puh apa pun beserah saja esk all da best and aku akan buat yang terbaik...banar nya aku masih plg blank meliat surat ani.....

aku ucapkan terima kasih kepada semua keluarga, kawan2 dan yg tersyg kerana meyokong dd selama ani...rasa terharu jua lah...hehehhe wen i at ths plce nanti aku akan merindui kamuh antah lah apa kan ku cakap lagi yg pasti. aku akan merindu dari segenap hal waaaaaaaaaaaaaa.....mungkin ani rezeki kuh apa lagi nda kan ku lintasi saja,

Doa kamu2 abg semat dhati yg pasti i be da best......hahahha, adui mental ku plg ni nda dapat tidur mikirkan...hahhaha mcm mimpi mudahan jua ku dapat...AMINNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN

*pokoknya aku blank*