Isnin, 10 November 2008

Tenung cinta pada wanita dan diri nya...


this artikal diddy grap from my email...1st we can't feel anything but wen we read n think about it back ...i got no komen about it...

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya,lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelumkamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang palingdia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya,dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuhmati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satusemangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buatkeputusan,dia akan lakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni langsung takberguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita..

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya,kemudian barulah dirinya sendiri.

20. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu dihatinya!!

21. Satu ucapan 'Hi' sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

22. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

23. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

24. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

25. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya(hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis).Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati.Dengan ini dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

26. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya.
27. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahuhanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa

this is what love all about btw do u agree about it???......n for sure the greatest of all i love my bby booo

pejam dan tenang seketika Part 2[i believe...n believe what ever it takes....]

*baca dan pejam ketika ...sambil renung apa yang kamu ada dalam kehidupan ani dan untuk apa kamu hidup....sumtyme orang akan kata hidup untuk enjoy but sum say hidup untuk bercinta tapi ada juga untuk berjaya.....tapi diri ku akan memilih untuk berjaya....berjaya????difinisi untuk ayat ani very universal...sebab nya bagi ku bukan saja berjaya dalam satu faktor saja tapi berjaya dari setiap sudut apa yang dilakukan...miskipun kerjaya, kehidupan apatah lagi dalam perhubungan.....

ingat!!!kitani sering leka dengan keseronokan yang ada pada mata kasar kitani, setiap detik mengaburi diri kamu...tapi kitani jarang terasa apa yang menusuk sedikit demi sedikit yang cuba menerangkan mata kitani dengan pandangan halus tanpa kitani sedari....ada pepatah mengatakan makan untuk hidup tapi bukan hidup untuk makan......cuba kitani aplikasikan kepada rutin harian yang kitani lakukan....

yang pertama kerjaya:-

kerja untuk hidup bukan hidup untuk kerja......cuma mudah untuk kitani fahami..kitani berkerja untuk menyara kehidupan kitani seharian bukan nya kitani menjadi hamba pekerjaan tanpa memikirkan apa yang kitani bakal sara.......x)

yang kedua percintaan....

cinta untuk hidup tapi bukan hidup untuk bercinta......cukup dalam tapi banyak maksud yang dapat diungkap.....dengan cinta kadang - kadang kitani boleh menjadi lebih dari orang......tapi kadang - kadang kitani boleh kurang martabatnya dari orang.......ada urang kata kan "Love for life but not life for love" dari sudut kefaham memangg tidak ada jauh beza dari apa yg telah dikongsi kan tapi ada orang kata kan ia adalah SAMA!! terpulang kepada diri masing-masing untuk menilai apa peranan ayat tersebut......bagi diddy sendiri...kitani bukan hanya ada keinginan untuk bercinta atau hanya tau bercinta but we have to feel what its all about...too love o being love is just not to see at one direction but to see several direction to achive what you want for ur love and to guide your life.....
pejam mata dan renung apa yang kamu ada sekarang...dan dimana kamu berada.....tapi jangan kurang menjenguk apa yang telah kamu hilang sikit demi sedikit......

*smile*